Dertje Meijer

“Daar waar ik impact kan hebben, ben ik op mijn best.” Het verschil maken, bouwen aan vernieuwing en verbetering door het hele bedrijf heen is haar kracht. Leiderschap tonen en uitvinden hoe je dat kan inzetten! Voor jezelf maar ook voor je team.

“People, profit, planet and pride” zijn issues die mij aan het hart gaan en die ik als leidraad heb gehanteerd bij de bedrijven waar ik eindverantwoordelijk was. Onder andere in mijn rol als CEO van het Amsterdamse Havenbedrijf wat we onder mijn leiding succesvol hebben getransformeerd van gemeentelijke dienst naar een overheids-NV.

In die tijd zijn niet alleen de omzet en winstmarge gestegen. Ook de medewerkerstevredenheid steeg waardoor het Havenbedrijf bij mijn vertrek in de top 50 van meest aantrekkelijke werkgevers stond. Als ik mijzelf in een aantal woorden beschrijf kom ik op de volgende kerncompetenties: autonoom, vasthoudend, creatief/innovatief, talent voor talentontwikkeling en impact makend.

Via vliegtuigbouwer Fokker, luchthaven Schiphol, Havenbedrijf Amsterdam en Pathé is Dertje nu een coöperatie voor de groothandelsmarkt, Food Center Amsterdam aan het opzetten. Daarnaast is ze als RvC-lid actief bij Groningen Seaports, de Niwo, Omala en Teijin Aramid. Ze is ook betrokken bij verschillende maatschappelijke organisaties zoals Jinc, Emma at Work, Van Ede en Partners en het Amsterdam Museum Fonds.