Janneke Wittekoek

Janneke Wittekoek is cardioloog, gezondheidswetenschapper en oprichtster van de HeartLife Klinieken in Utrecht. Ze volgde haar opleiding in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en heeft langere tijd in het buitenland gezeten om zich verder te specialiseren in preventie van hart- en vaatziekten.

Al jarenlang heeft dr. Janneke als missie om het vrouwenhart op de kaart te zetten. Naast het behandelen van hart-en vaatziekten is ze bezig met het bedenken van strategieën om ze juist te voorkomen. De laatste jaren publiceerde ze magazines, schreef ze vier boeken, waaronder Het Vrouwenhart en samen met gynaecoloog Dorenda van Dijken maakte zij Hart & Hormonen - Fit de Overgang in.

Ze stond diverse malen in een uitverkocht DeLaMar-theater, vier keer solo met De Vrouwenhart Show en één keer met Freek en Hella de Jonge in ‘Hartop 1’.   Verder schrijft ze columns en artikelen voor diverse media zoals RUNNING NL, De Telegraaf en Margriet.

Ook wordt zij geregeld gevraagd als expert in tv-programma’s, podcasts, radio-programma’s en geeft zij webinars en masterclasses voor professionals en internationale bedrijven. 

Janneke Wittekoek is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze begint haar dag altijd met een hardlooprondje van 4 km, houdt van zon en zee en zit in haar vrije tijd het liefst op een zeilboot.