Annemarie van Leggelo

Anne Marie van Leggelo

Anne Marie van Leggelo- van den Berkmortel is etiquette – en imago expert, (tv-) presentatrice, moderator en zakenvrouw.  Haar deskundigheid op het gebied van zakelijke en sociale omgangsvormen, presentatie & imago, gastheerschap en ‘hoe ‘t heurt en hoort’ is veel gevraagd in de media.

Anne-Marie vloog als intercontinentaal wide–body purser jarenlang de wereld rond. In 2013 richtte ze haar trainingsbureau Het Etiquette Bureau, gevestigd in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar, op. Van Leggelo heeft, samen met haar experts, inmiddels vele mensen, bedrijven en instellingen geïnspireerd en geleerd hoe belangrijk juiste en goede omgangsvormen, presentatie en uitstraling is: van ministeries, universiteiten tot luchtvaartmaatschappijen en internationale corporates. Bewustwording om etiquette als marketinginstrument te zien, je gunfactor daarmee te vergroten en daarmee hèt verschil te maken. Dit doet ze op een doeltreffende en sprankelende wijze.

Haar streven is dan ook: ‘You, at your very best’. En haar motto luidt: ‘Etiquette, niet tuttig maar nuttig!’

Anne-Marie’s expertise wordt veelvuldig gevraagd in de media. Van Een Vandaag tot RTL Boulevard, van Nieuwsuur tot Jinek, van NRC tot Harper’s Bazaar en van Radio 538 tot BNR Nieuwsradio. Ze is de etiquette expert bij het royalty programma Blauw Bloed en trainer bij de Internationale Butler Academy. Ze schrijft o.a. voor Society World Magazine, NederBelgischMagazine en vakblad Hospitality Management. Verder presenteert ze tv-programma’s waaronder Business Tips op RTLZ en Wooninspiraties op RTL4.