Gijs Weenink

Gijs Weenink is met zijn DebatAcademieteam al 30 jaar een voorloper op het gebied van debatteren, speechen en onderhandelen in Europa. Hij gaf 2.500 trainingen aan 25.000 deelnemers. Zo trainde en coachte hij sinds 1998 twaalf landelijke lijsttrekkers ter voorbereiding op de televisiedebatten.


Ook leidde hij 2.500 Lagerhuisdebatten met 250.000 deelnemers in opdracht van 2.000 organisaties. De kennis en ervaring die hij hiermee opdeed verwerkte hij in zijn boek “Durf te Kiezen, de 21 stellingen waar elke organisatie over moet debatteren”. Dit boek werd door NRC Handelsblad uitgeroepen als “beste Nederlandse managementboek van de zomer van 2018” en werd genomineerd voor de titel “Managementboek van het jaar 2019”.


Met zijn nieuwe bedrijf OneDayChange transformeert hij overheidsorganisaties en bedrijven in één dag. Het gaat dan om het terugbrengen van de integriteit in de organisatie, het versterken van het leiderschap en het management en het wegnemen van weerstand en onvrede bij de medewerkers.


In april 2020 schreef Gijs met 12 auteurs van uitgeverij Haystack het boek Never waste a good crisis, de 10 wetten van crisismanagement. Dit boek was in 2020 één van de best verkochte managementboeken. Daarnaast schreef Gijs met Richard Engelfriet het boek Ben ik in Beeld? Over online vergaderen, presenteren en overleggen.