Hilde Garssen

Hilde Garssen is sinds december 2018 in dienst van KPN en in 2019 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur als Chief People Officer. Vanuit haar specifieke aandachtsgebied binnen het bestuur is Hilde verantwoordelijk voor alles wat met de medewerkers en cultuur te maken heeft. Ze zoekt continu de aansluiting bij nieuwe ontwikkelingen en omarmt vernieuwing om een aantrekkelijk werkgever te zijn en blijven waar mensen zichzelf kunnen zijn. Voor Hilde zijn de waarden lef en vertrouwen het basisuitgangspunt om vooruitgang te boeken en groei te realiseren, zowel zakelijk als persoonlijk. Want: zolang je in je comfort zone blijft zitten, verandert er te weinig en blijft groei uit. Voordat ze bij KPN in dienst kwam heeft ze het grootste deel van haar loopbaan bij ABN AMRO bank vorm gegeven, in diverse rollen. Laatstelijk als Managing Director Business Services en daarvoor als Chief HR Officer.

 “We zetten bij KPN alles op alles om iedereen in Nederland te verbinden met een duurzame toekomst en we staan als telecombedrijf voor grote veranderingen in de versnelde digitalisering van de wereld om ons heen. Daar zijn ook maatschappelijke veranderingen en aanpassingen mee gemoeid. Onze strategie richt zich op een verbonden maatschappij: inclusief, innovatief en duurzaam. Onze mensen maken het verschil in de uitvoering van die strategie en het vraagt ook van hen een enorm aanpassingsvermogen. Mijn persoonlijke missie is om de toekomst te omarmen en te zorgen dat onze mensen daar zo goed mogelijk in mee kunnen. Dat gaat over structuur, competenties, kennis en kunde, maar ook over zorg de mensen en maatschappelijke relevantie. Daar een belangrijke rol in mogen spelen maakt het voor mij ook uitdagend.”

 Hilde heeft een achtergrond in Human Resource Management en Verandermanagement. Ze is gedreven, scherp op de inhoud maar haalt vooral energie uit het gezamenlijk nastreven van doelen en ambities. Naast haar huidige functie is ze ook lid van het bestuur van het KPN Mooiste Contact Fonds, het dagelijks bestuur van VNO/NCW en is ze lid van de Raad van toezicht van KWF Kankerbestrijding.