Pieter Hendrikse

Pieter Hendrikse trad in november 2017 in dienst bij JLL als CEO van Nederland en bracht op dat moment ruim 25 jaar ervaring in vastgoed mee. De afgelopen jaren heeft Pieter zich gericht op de optimalisering van de verschillende activiteiten van JLL en het vergroten van de verbinding met het EMEA-platform, met aandacht voor zowel gebruikers als beleggers in vastgoed.

Daarvoor was Pieter werkzaam bij CBRE Global Investors als CEO EMEA (voorheen ING Real Estate Investment Management) waar hij sinds 1999 actief was vanuit Den Haag en Schiphol. 

Pieter is betrokken geweest bij de oprichting van vele stichtingen en brancheverenigingen zoals INREV, waar hij nu erelid is. Daarnaast bekleedde hij een commissariaat bij Parkbee.com en was hij actief in het bestuur van onder andere ULI Europe, DUFAS en Realnext. 

Naast bovengenoemde posities is Pieter betrokken als producent aan de Nederlandse speelfilm “Weg van jou” en is hij tevens voorzitter van de investeringscommissie voor de film “De Slag om de Schelde” welke later dit jaar zal worden uitgebracht. Met deze beide producties levert Pieter een bijdrage aan het vergroten van de zichtbaarheid van Zeeuws Vlaanderen - waar de roots van Pieter liggen. Daarnaast spant Pieter zich met grote betrokkenheid in voor verschillende goede doelen, waaronder het bestrijden van plastic afval in de oceaan.